De leukste blokjes om mee te spelen

Door je kindje met blokken te laten spelen kan die maken wat er bij ze in hen opkomt. Dat kan van alles wezen. Blokken zijn leuk voor kinderen van een leeftijd van een tot zes jaar. Je zou dit eventueel ook cadeau kunnen geven. Door met blokken te spelen zal het de ontwikkeling van je kindje stimuleren. Hierdoor komt de fantasie en creativiteit tot leven. Het is belangrijk dat je hen zelf de blokken laat bouwen, maar een handje mee helpen kan natuurlijk geen kwaad voor de ontwikkeling. Welke blokken zijn het leukste om mee te spelen voor je kindje?

Waar begin je mee?

Als je van plan bent om je kindje te laten spelen met blokken is het een slimme zet om te beginnen met grote blokken. Hierdoor is de stap minder groot om over te stappen naar kleine blokken. Je kindje zal leren de blokken steeds beter neer te zetten waardoor ze minder vaak zullen vallen. Dit is erg goed voor de motoriek van je kindje. Je zou de blokjes kunnen aanschaffen bij een bouwsteenwinkel.

Verschillende soorten blokken

Er zijn zoveel verschillende soorten speelgoed blokken om mee te kunnen spelen, dat het soms lastig wordt om te bepalen welke je nu aanschaft bij een bouwsteenwinkel. De verschillende soorten blokken zullen de ontwikkelingen van je kindje stimuleren. Maar welke blokken zijn dat?

De blokken van Little Dutch

Ieder kind vindt het leuk om met blokken te spelen waar ze geen genoeg van kunnen krijgen. Je zou voor de blokken van Little Dutch kunnen gaan. Deze blokken kun je bij een bouwsteenwinkel vinden. De blokken zijn erg praktisch en zien er daarnaast ook nog eens ontzettend leuk uit. De houten blokken van Little Dutch kun je aan je kindje geven van twee tot vijf jaar. Zodra je kindje kan lopen zou je hen ook een blokkenkar kunnen geven.

Houten blokken van Jouéco

De houten blokken van Jouéco zijn te verkrijgen in de vorm van een gezicht, dier of nummers. Er zijn ook houten blokken met een alfabet erop. Door blokken met een alfabet erop te nemen heeft het een dubbele functie voor je kindje tijdens het spelen en de ontwikkeling.

Eichhorn blokken 

Eichhorn is een Duits bouwspeelgoed merk. Met de blokken van Eichhorn kan je kindje mooie torens bouwen. Naast de torens bouwen zal je kindje ook een leerproces ervaren. Dit leerproces is op een spelende manier. Hierdoor vind je kindje het leuk om met dit merk te spelen.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dit is net verkocht

Meer blogs lezen

Krijg de laatste updates!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief