Het lego museum bezoeken. Waar moet je zijn? 

Bijna ieder kind speelt graag met lego. Het bezorgt je kind uren speelplezier en daagt ze uit om hun creativiteit en fantasie te gebruiken om de mooiste bouwwerken te maken. Wanneer je op zoek bent naar een uitje om samen te doen, dan is het lego museum zeker een goed idee. We gaan je er alles over vertellen! 

Het lego museum Grootegast

Het lego museum bevindt zich in Grootegast in Groningen. Dit is een museum wat is ontstaan uit een samenwerking tussen verzamelaars en de bewoners van Grootegast. Zij wilden de rijke historie van Lego onder de aandacht brengen. Lego Nederland was namelijk van 1963 tot 1998 gevestigd in het huidige pand waar het museum zich bevindt in Grootegast.

Het museum is gevuld met een collectie die voortgekomen is uit de verzameling van verschillende verzamelaars. De grootste verzameling komt van Richard Topelen, de voorzitter van het museum, die altijd al gedroomd had van een eigen lego museum. Het Lego Museum in Grootegast is geen onderdeel van de Lego group. 

Wat kun je in het museum zien? 

In het lego museum is de rijke geschiedenis van Lego te bewonderen. Er staan dan ook veel oude, unieke en speciale items die je kunt bekijken. Naast het bekijken van de lego bouwwerken, is lego natuurlijk gemaakt om mee te bouwen en te creëren. Je kunt dan in het museum ook met genoeg lego spelen. 

  Zo kun je er makkelijk een middag vullen met je kind. Ze zullen na een dag in het museum vol met inspiratie zitten en thuis alles willen gaan nabouwen. Zeker de modelstad die er te zien is zal je kind graag thuis na willen gaan maken. 

  Legoland Discovery Centre Scheveningen

  Naast het lego museum in Grootegast, zijn er ook nog andere plekken die een lego fan niet mag missen. Zo is zeker ook het Legoland discovery centre in Scheveningen meer dan de moeite waard! Hier is alles rondom Lego te zien en ervaren. Het bestaat uit vele interactieve onderdelen en je vindt er ook Lego ninjago, lego friends en duplo om mee te spelen. 

  Zin om juist even stil te zitten? Er is ook een 4D bioscoop met leuke lego films. Maak daarna een spannende attractie rit door een mooie lego stad. Om af te sluiten kun je naar miniland gaan. Hier zijn verschillende Haagse highlights nagebouwd met duizenden lego steentjes. Dit is dus ook zeker een plek waar je kind een top middag kan gaan beleven!

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn

  Dit is net verkocht

  Meer blogs lezen

  Krijg de laatste updates!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief