Actiefiguren en superhelden: Het populairste speelgoed voor jongens

Actiefiguren en superhelden Het populairste speelgoed voor jongens

Bijna alle jongens kijken op tegen actiefiguren en superhelden. Ze zijn echte helden en de meeste jongens dromen ervan om ook zo stoer te zijn en de wereld te redden. Dat ze dan ook graag met actiefiguren en superhelden spelen, is niet zo gek. Wat is het populairste speelgoed voor jongens?

Bouwen met Lego

Jongens zijn gek op Lego. Ze kunnen hier alles mee bouwen en het zal ze dan ook niet snel gaan vervelen. Meer dan logisch dat ook Lego verschillende superhelden sets heeft. De meeste zijn daarbij gebaseerd op Marvel movies.

Zo kunnen ze hun eigen superhelden uit de film bouwen en ermee spelen. Vaak kun je ook nog andere dingen uit de film bouwen. Zo kunnen ze specifieke scenes of de hele film er mee naspelen. Vaak sluiten de sets ook op elkaar aan, zodat ze ook kunnen uitbreiden.

Spelen met Duplo

Voor de jongens waarvoor lego nog te klein is, heeft Duplo ook leuke superhelden sets uitgebracht. Zo kunnen ze op elke leeftijd bouwen en met hun superhelden spelen. Zo heeft Duplo een lijn met verschillende ‘Spidey and his amazing friends’ hierbij is Spider-Man de hoofdpersoon, maar zijn er bijvoorbeeld ook sets met De Hulk erbij. Op deze manier kunnen ook de kleinere kinderen spelen met hun superhelden en alles naspelen. 

Een actie pop

Met actiefiguren kunnen kinderen alle kanten op. Dit kunnen herkenbare poppen zijn, zoals van hun favoriete film, maar ook andere soorten zullen ze graag meespelen. Denk hierbij aan action man of een actiefiguur die op een politieagent of dierenverzorger lijkt. Hier kunnen ze hun fantasie de vrije loop mee laten gaan. 

Daarnaast zijn er ook genoeg actiefiguren die ze uit bijvoorbeeld een spel of serie herkennen. Denk hierbij eens aan poppetjes van de populaire fortnight game. Hier kunnen ze het spel offline mee verder spelen. 

Games

Actiefiguren en superhelden zijn vaak verbonden aan een game of serie. In het geval dat ze uit een serie komen, wordt daar vaak weer op ingespeeld met een game. Zo kun je ook menig superheld uit films of series terugvinden in een spel. Deze games worden vaak voor elk gameconsole uitgebracht en kun je dan ook overal spelen. 

Ander superhelden en actiefiguren speelgoed

Naast de standaard actie poppen, bouw sets of games is er natuurlijk ook nog genoeg ander speelgoed met actiefiguren te vinden. Het grootste en populairste voorbeeld is hierbij Pokémon. Pokémon is wereldwijd groot geworden door de serie en de kaarten die daarbij horen. Kinderen vinden het leuk om ermee te spelen en oudere kinderen vinden het juist leuk om alles te verzamelen. 

Daarnaast worden superhelden en actiefiguren ook overal op afgebeeld. Zo kun je een broodtrommel en beker of zelfs je hele outfit met superhelden dragen. Het zijn echt de grote voorbeelden van de jongens en ze willen ze dan ook het liefste zijn. Een verkleed set is daarom ook zeker leuk speelgoed om ze mee te laten spelen. Zo kunnen ze echt even de superheld zelf zijn en hun fantasie de vrije loop laten gaan en zelf de wereld redden! 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dit is net verkocht

Meer blogs lezen

Krijg de laatste updates!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief