Hoe LEGO de fantasie van jongens stimuleert

Hoe LEGO de fantasie van jongens stimuleert

Iedereen heeft er zeker wel een keer mee gespeeld, Lego! Lego is er in alle soorten te krijgen en daardoor ook voor iedere leeftijd. Lego is niet alleen goed voor de hersenen maar ook voor de fijne motoriek. Het bouwen met Lego zorgt ervoor dat een fantasie helemaal zijn eigen weg kan gaan.

Lego is er voor alle leeftijden

Hoe oud je ook bent, Lego valt altijd helemaal in de smaak. Waar er vroeger alleen Lego was op één soort zijn er nu veel meer soorten Lego te vinden, denk dan eens aan de Lego voor jongens. Je kunt Lego voor jongens krijgen in meerdere onderwerpen, bijvoorbeeld Harry Potter Lego maar ook Lego van Ninja Go. De fantasie van een jongen wordt daar flink door gevoed, het stimuleert de gedachte een hele eigen weg aan te gaan.

Welke soorten Lego zijn er?

Lego is er in zoveel soorten dat je het niet eens meer kunt bedenken, Lego is er tegenwoordig zelfs in bloemen. Je kunt daarmee een bosje bloemen neerzetten waar je oneindig van kunt genieten. Lego is er ook voor jongens, jongens kunnen hun fantasie helemaal laten gaan. Van draken tot aan het avontuurlijke Lego City waarbij een jongen zijn eigen stad met avonturen kan maken. Met Lego gaat een jongen zich nooit meer vervelen, het wordt er alleen maar beter op en de fantasie kan de vrije loop gaan.

Lego is voor meer dingen goed dan je denkt

Je zou denken dat Lego alleen maar leuk  is om mee te spelen maar dat is niet zo, Lego is voor meer dingen goed dan enkel maar vermaak. Zo is Lego goed om de hersenen en fantasie te stimuleren, de fantasie kan natuurlijk helemaal de vrije loop gaan om te bouwen wat je wilt. Je kunt zelf bouwen wat je wilt om daar een hele tijd mee te spelen. Het voordeel van Lego is dat het niet slijt en dat je het altijd uit elkaar kunt halen om iets nieuws te bouwen.

Een compleet set of losse onderdelen

Er zijn veel sets die je kunt kopen, die zijn dan compleet en je kunt daarmee volgens de instructie in het boekje bouwen wat dat set is. Je kunt ook losse Lego stukjes kopen, daarmee kun je zelf wat bouwen maar je kunt ook online kijken. Online vind je namelijk heel erg veel voorbeelden van wat je kunt maken met losse onderdelen van Lego. Zo blijf je dus eindeloos bezig met het bouwen van Lego-projecten.

Berg je Lego goed op

Iedereen die ooit met Lego heeft gespeeld weet ook dat er een heleboel kleine onderdeeltjes zijn die je snel kwijt bent. Zorg er dus voor dat je de Lego goed opbergt, er zijn hiervoor verschillende manieren. Je kunt Lego in bakken doen, er zijn zelfs speciale bakken in de vorm van een Legoblok die je ervoor kunt gebruiken. Ook is het mogelijk om een groot kleed te kopen waar de Lego op blijft liggen, het enige wat je dan hoeft te doen is het kleed dichtknopen.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dit is net verkocht

Meer blogs lezen

Krijg de laatste updates!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief