Wat is het leukste creatieve jongenscadeau om te geven?

Een cadeau bedenken voor een jongen kan soms een moeilijke uitdaging zijn. Vaak wordt er meteen gedacht aan een spel, een boek of autootjes om mee te spelen. Maar ook jongens vinden het leuk om creatief bezig te zijn! Wat is een creatief en leuk jongenscadeau om te geven? 

Een kleurboek of stickers

Ook jongens vinden het heel leuk om te tekenen en te knutselen. Een kleurboek, een set met verf, stickers of andere knutselspullen is dus ook een heel leuk jongenscadeau. Er zijn ook veel kant-en-klare knutselpakketten te vinden waar ze zich zeker mee kunnen vermaken. Het zal ze prikkelen om hun fantasie te gebruiken en creatief bezig te zijn. 

Als variatie hierop is bijvoorbeeld een leerzaam stickerboek ook een erg leuk cadeau. Hierbij wordt er een combinatie gemaakt van tekenen, leren en stickers plakken. Dit zijn vaak boeken waarbij je bijvoorbeeld leert over de ruimte of dieren en je op aangegeven plekken de juiste stickers moet plakken. Vaak is daar omheen nog een kleurplaat te maken. 

Klei

Het verschilt natuurlijk per leeftijd wat een leuk jongenscadeau is om te geven, maar met klei zit je bijna altijd wel goed. Voor de jongere leeftijd kun je klei kopen waarmee ze vormpjes kunnen maken of andere kunstwerken. Ze kunnen hun creativiteit de vrij loop laten en de mooiste dingen maken met klei.

  Wanneer ze wat ouder worden vinden ze dit misschien niet meer zo leuk. Dan is het bijvoorbeeld leuk om klei te geven waarmee ze echt wat kunnen maken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een potje of bakje kleien. Dit kan gedroogd worden, waarna het hard wordt. Daarna kan het geverfd worden en hebben ze echt zelf wat moois gemaakt!

  Lego 

  Een cadeau dat altijd in de smaak valt is Lego. Lego is een leuk cadeau voor iedereen en voor elke leeftijd! Lego heeft dan ook sets die voor verschillende leeftijden zijn. Zo is er altijd een leuk jongenscadeau dat geschikt is. Het lego set zelf in elkaar zetten vergt natuurlijk al wat creativiteit, maar ook wanneer hij af is kan er urenlang mee gespeeld worden.

  Wanneer je wat meer lego in huis al hebt, dan kan er ook zelf gebouwd worden met alle steentjes die je hebt. Ook kunnen er verschillende sets naast elkaar gezet worden als een geheel, zoals de lego city serie. Zo kan er lang mee gespeeld worden en kan er een gehele stad gebouwd worden. Een erg leuk jongenscadeau dus!

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn

  Dit is net verkocht

  Meer blogs lezen

  Krijg de laatste updates!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief