Heb jij het ook gezien? Lego masters op tv?

Lego is het speelgoed dat echt tijdloos is. Lego zijn allemaal verschillende bouwsteentjes waarmee je allemaal verschillende en prachtige creaties kunt bouwen. De bouwblokjes zijn een inspiratie geweest voor het ontwikkelen van het televisieprogramma lego masters. Maar wat is dat dan precies voor een programma? En hoe zou jij zelf een echte lego master kunnen worden? 

Wat is lego masters? 

Legomaster is een televisieprogramma met 2 presentatoren, een brickmaster en acht verschillende teams die bestaan uit twee personen. Deze teams komen uit Nederland en België en gaan samen strijden om de titel Lego master.

De uitdaging van dit programma is dat je steeds creatiever, mooier, groter en indrukwekkender moet gaan bouwen om aanspraak te kunnen maken op de titel lego master van dat jaar. Het team met het meeste technisch inzicht en stalen zenuwen zal uiteindelijk de titel lego master van dat jaar weten te veroveren. 

Hoe kun je zelf een echte lego master worden? 

Als je zoiets op de televisie hebt gezien, dan wil je natuurlijk zelf ook een echte lego master worden, want wie wil er nu niet zo spectaculair leren bouwen. Dit heb je natuurlijk niet in een keer geleerd. Daarom moet je bij de basis beginnen en dan langzaam toewerken naar het niveau van een echte lego master. 

Sorteer de lego stenen

Zorg ervoor dat je je legis tenen netjes gesorteerd in allemaal verschillende bewaardozen bewaard. Gebruik hiervoor dozen met verschillende vakjes, zo kun je alle steentjes van een kleur per soort in een opbergdoos opbergen. Zo heb je altijd meteen de juiste stukjes bij de hand zonder dat je lang hoeft te zoeken. 

  Haal je inspiratie ergens vandaan

  Voordat je gaat beginnen met bouwen is het wel handig om een beetje te weten wat je dan graag zou willen maken en hoe je dat uiteindelijk zou kunnen bereiken. Hiervoor kun je overal waar je ook maar bent inspiratie opdoen. Heb je een leuk idee, schrijf het dan op zodat je het niet kan vergeten.

  Wees creatief met de bouwstenen die je hebt

  Het is natuurlijk heel simpel om de bouwstenen gewoon op elkaar te stapelen. Maar er zijn nog zoveel meer dingen die je zou kunnen doen. Probeer eens op welke andere manieren je de steentjes ook nog kunt gebruiken. Op die manier creëer je een bijzonder en creatief effect. Zo wordt je dan langzaam een echte lego master. 

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn

  Dit is net verkocht

  Meer blogs lezen

  Krijg de laatste updates!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief