Vanaf welke leeftijd kan je Lego geven?

Lego is populair speelgoed dat geschikt is voor kinderen van verschillende leeftijden. Of een kind al klaar is voor lego hangt afgezien van zijn of haar leeftijd nog af van een aantal andere factoren, waaronder hun ontwikkelingsniveau, interesses en hun aandachtsspanne.

De gekte van Lego loco begint jong!

Lego sets worden over het algemeen op de markt gebracht voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook jongere kinderen kunnen met plezier met de stenen spelen. Kinderen vanaf 18 maanden kunnen er baat bij hebben om met grotere Lego Duplo sets te spelen, die speciaal ontworpen zijn voor jongere kinderen en grotere stenen hebben die voor kleine handjes gemakkelijker te manipuleren zijn.

Echte Lego kan vanaf een jaar of 4

Naarmate kinderen ouder worden en meer bedreven raken in de fijne motoriek, kunnen ze overstappen op kleinere Legoblokjes, die meer bouwmogelijkheden bieden en waarmee complexere bouwwerken kunnen worden gemaakt. Kinderen rond de leeftijd van 4 of 5 jaar zijn vaak klaar voor dit soort sets.

Mentale uitdaging

Qua ontwikkelingsgeschiktheid is Lego een geweldig cadeau voor kinderen die hun creativiteit en probleemoplossend vermogen beginnen te ontwikkelen. Bouwen met Lego vereist dat kinderen een ontwerp plannen en uitvoeren, en dit kan helpen om hun ruimtelijk redeneren en logische vaardigheden te ontwikkelen. Dit is echte Lego loco!

Creativiteit en fantasie

Lego is ook een geweldig cadeau voor kinderen die houden van praktische activiteiten en fantasierijk spel. Veel Lego-sets worden geleverd met instructies voor het bouwen van specifieke modellen, maar kinderen kunnen ook hun creativiteit gebruiken om hun eigen creaties te bouwen. Dit soort spel kan kinderen aanmoedigen om hun fantasie te gebruiken en kritisch na te denken over hoe ze hun doelen kunnen bereiken.

  Geduld is een schone zaak

  Wat de aandachtsspanne betreft, is het de moeite waard om te overwegen of het kind het geduld en de concentratie heeft om zich gedurende langere tijd met een Lego-set bezig te houden. Sommige kinderen kunnen gefrustreerd raken als ze een set niet in één keer kunnen voltooien, terwijl anderen hun interesse kunnen verliezen in een set die te gemakkelijk is. Het is een goed idee om bij het kiezen van een Lego set als cadeau rekening te houden met het individuele karakter en de interesses van het kind.

  Simpel gezegd…

  Over het geheel genomen is Lego een geschikt cadeau voor kinderen vanaf ongeveer 4 of 5 jaar, zolang ze qua ontwikkeling klaar zijn voor Lego loco en de aandachtsspanne en interesses hebben die het goed laten passen.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn

  Dit is net verkocht

  Meer blogs lezen

  Krijg de laatste updates!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief