Voor het eerst naar de basisschool. Dat verdient een kadootje

De eerste schooldag op de basisschool! Dat is toch de meest spannende dag voor je kindje? Ze voelen zich dan eindelijk een schoolkind. Nu zijn we hier in Nederland niet zo dat we er een heel groot feest van maken. We kunnen het kind wel een kadootje geven omdat het voor het eerst naar de basisschool gaat. 

De eerste keer naar school

Vaak is je kindje al wel eens een middag of ochtend op bezoek geweest op de basisschool om te zien hoe het op de basisschool is. Dit noemen ze vaak ‘wennen’. Je kindje is dan vaak best wel erg zenuwachtig wanneer ze dan iedere dag naar de basisschool mogen. Per slot van rekening krijgen ze te maken met andere juf of meester maar ook andere kinderen in de klas en het speelgoed wat er in de klas aanwezig is. 

Wat is er nodig als je kindje naar groep 1 gaat?

In groep 1 heeft een kindje niet zo heel erg veel nodig. Vaak laat de school van tevoren wel weten of er wat nodig is. Meestal gaat het om een kinderrugzakje, drinkbeker en lunchtrommel. Voor de gymles is er vaak een gymtas met gympen nodig en makkelijk zittende kleding. Het is wel handig om alles dan te laten voorzien van de naam van je kindje. 

Tips kado jongen 4 jaar

Wanneer je zoontje voor het eerst naar de basisschool gaat wil je hem natuurlijk ook heel erg graag iets geven om hem te laten zien dat papa en mama heel trots zijn dat hij nu naar de grote school gaat. Misschien heb je wel een kindje dat van playmobil houdt dan kan je misschien eens kijken naar de school. Dan kan je zelfs ter voorbereiding daar samen mee oefenen hoe je zoontje naar school gaat. Een beetje schooltje spelen met je zoontje kan een goede voorbereiding zijn. 

Een kado jongen 4 jaar kan ook heel goed Lego Friends Heartlake City school zijn. Dan kan je ter voorbereiding daar samen wat mee gaan doen en je zoontje heeft ook een mooi cadeau. 

De weg naar school

Een leuk kado jongen 4 jaar kan ook een loopfiets zijn. Zo kan je samen met je zoontje tevens de verkeersregels goed leren. Op die manier doe je de motoriek ook ten goede. Zo kan je natuurlijk ook een loopfiets met drie wielen kiezen omdat deze beter bij je kindje past.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dit is net verkocht

Meer blogs lezen

Krijg de laatste updates!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief